Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - اسانس نعناع فلفلی، شکل بسیار غلیظی است که از تقطیر برگ‌ها با بخار آب به دست می‌آید. امروزه  این اسانس را جامعه پزشکی برای درمان بسیاری از بیماری‌های روزمره توصیه می‌کنند.

روغن نعناع برای کمک به سردرد و میگرن

تحقیقات نشان داده اند که استفاده از روغن نعناع روی پیشانی و شقیقه‌ها می‌تواند برای درمان سردرد و میگرن مفید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی سال ۲۰۱۶ اشاره به این داشت که روغن نعناع فلفلی برای درمان سردرد‌های تنشی در بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال توصیه می‌شود. به گفته محققان حتی به اندازه استامینوفن برای تسکین درد موثر است.

بعضی متخصصین برای بیماران مبتلا به سردرد، در ابتدا پیشنهاد می‌کنند که درد را با درمان‌های موضعی مانند روغن نعناع تسکین‌ دهند. در مطالعه دیگر سال ۲۰۱۰، نشان داده شد که منتول موضعی نسبت به دارو‌های دیگر در کاهش درد میگرن موثرتر است. دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه سردرد و میگرن با این روغن کاهش می‌یابد؛ اما تصور می‌شود به شل کردن عضلات اطراف جمجمه کمک می‌کند. شاید احساس خنک‌کننده نعناع، اعصاب را از پاسخ به درد منحرف می‌کند. نعناع فلفلی جریان خون را در ناحیه‌ای که روی آن استفاده می‌شود افزایش می دهد و بهبود را تسریع می‌کند.

از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع برای کاهش حالت تهوع

استشمام عطر روغن نعناع فلفلی یا استفاده از چند قطره روی یک دستمال و مالیدن روی پیشانی، باعث کاهش حالت تهوع می‌شود که برای زنان باردار، بیماران تحت شیمی درمانی و بیمارانی که پس از جراحی بهبود می‌یابند، توصیه می‌شود. در مطالعه سال ۲۰۲۰، بیماران بستری یک بیمارستان حالت تهوع خود را با روغن نعناع یا روغن نعناع و داروی ضد تهوع تجویزی، درمان کردند. هر دو گروه تسکین حالت تهوع را تجربه کردند؛ اما کسانی که روغن نعناع را به تنهایی انتخاب کردند، بهبود قابل توجهی داشتند.

با این حال، این مطالعه کافی نیست. روغن نعناع برای درمان بیمارانی که به دلیل میگرن، ویروس‌های معده و مسمومیت غذایی حالت تهوع داشته باشند نیز مفید است. همان ویژگی‌های آرامش بخش عضلانی روغن نعناع فلفلی برای سردرد، احتمالاً مسئول توانایی‌های تسکین تهوع آن است.

ممکن است تنفس آهسته و عمیق هنگام استنشاق روغن نعناع در واقع مسئول برخی از این موارد باشد.

روغن نعناع یک درمان برای سندروم روده تحریک‌پذیر

سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری پیچیده با عوامل متعدد که در بین بیماران متفاوت است؛ بنابراین بهترین درمان از بیمار به بیمار دیگر فرق دارد.

رابرت شولمن، متخصص گوارش و پروفسور تغذیه کودکان گفت: علاوه بر تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، پزشکان کپسول‌های روغن نعناع را قبل از استفاده داروی تجویزی، توصیه می‌کنند. استفاده از روغن نعناع برای درمان علائم IBS، به ویژه درد شکم، در چندین آزمایش بالینی انسانی مورد حمایت قرار گرفته است.

در تحقیق متاآنالیز سال ۲۰۱۹ افراد مبتلا به آی. بی. اس روغن نعناع مصرف کردند. در این تحقیق افراد با مصرف روغن نعناع، ۲.۴ برابر بیشتر از افرادی که دارو دریافت کردند، تسکین کلی علائم را تجربه کردند؛ ۱.۸ برابر بیشتر احتمال داشت که تسکین درد شکم را تجربه کنند.

شولمن گفت: عملاً هیچ داروی تجویزی برای درمان IBS در کودکان تایید نشده است و اغلب روغن نعناع را به بیماران کودک خود توصیه می‌کند.

روغن نعناع ممکن است از راه‌های مختلفی به IBS کمک کند. اگرچه محققان هنوز در حال بررسی مکانیسم‌های دقیق هستند، اما مدت‌ها تصور می‌شد که روغن نعناع دارای خواص ضد اسپاسم است که ممکن است بافت ماهیچه صاف قسمت پایینی دستگاه گوارش را در افراد مبتلا به IBS شل کند. برای استفاده، یک کپسول با پوشش روده‌ای تهیه کنید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سوزش سر دل شوید.

این پوشش ویژه به روغن نعناع اجازه می‌دهد تا بیشتر معده را دور بزند و در روده‌ها آزاد شود. جایی که پزشکان معتقدند بهترین اثر را دارد.

اگر بعد از حدود یک هفته از مصرف کپسول‌های روغن نعناع، ​​هیچ بهبودی در علائم IBS خود مشاهده نکرده‌اید، ممکن است برای شما کارساز نباشد. کسانی که قبلاً با سوزش سر دل شدید دست و پنجه نرم کرده اند، ممکن است نیاز به اجتناب از مصرف روغن نعناع داشته باشند.

از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع ممکن است خارش را آرام کند

مطالعات کمی وجود دارند که اثربخشی روغن نعناع فلفلی را برای درمان خارش ناشی از نیش حشرات، بثورات پیچک سمی یا زخم‌های التیام‌بخش، بررسی کنند؛ اما این یک جایگزین خوب برای کرم‌های موضعی هیدروکورتیزون بدون نسخه است که به دلیل عوارض جانبی احتمالی مانند نازک شدن پوست، تغییر رنگ و آکنه نباید بیش از دو هفته از آن استفاده کرد.

روغن نعناع به دلیل اثرات خنک کنندگی پوست و با منحرف کردن اعصاب اطراف محل خارش، به تسکین خارش کمک کند. روغن نعناع را نباید روی پوست بریده شده بمالید؛ زیرا می‌تواند باعث سوختگی یا تشدید بیشتر زخم شود.

انتخاب یک اسانس نعناع ارگانیک بهتر است؛ زیرا از گیاهانی تولید می‌شود که با آفت‌کش‌ها، حشره کش‌ها یا کود‌های مصنوعی تهیه نشده‌اند. روغن نعناع را می‌توان به صورت موضعی رقیق نشده استفاده کرد؛ اما برخی ممکن است ترجیح دهند با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا آرگان مخلوط کنند که برای پوست ملایم‌تر است.

تعداد کمی از افراد ممکن است با تحریک موضعی روغن نعناع مواجه شوند. در این صورت باید استفاده از آن را متوقف کنید. روغن نعناع زمانی که به صورت موضعی یا خوراکی مصرف شود، خطر سمی بسیار کمی دارد. البته در مطالعات بالینی متعددی به طور ایمن استفاده شده است. هنوز خطر واکنش آلرژیک بسیار کمی وجود دارد؛ بنابراین اگر در جایی که روغن نعناع استفاده کرده‌اید قرمزی، خارش یا تاول داشتید، باید استفاده از آن را متوقف کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روغن نعنا روغن درمانی روغن نعناع فلفلی روغن نعناع روغن نعناع روغن نعناع برای درمان حالت تهوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با پزشکی ترمیمی

به گزارش همشهری آنلاین، پزشکی ترمیمی از چند رویکرد اصلی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کند که شامل این موارد می‌شوند:

یک - مهندسی بافت: این رویکرد شامل استفاده از سلول‌ها و مواد برای ایجاد بافت‌ها یا اندام‌های جدید است. از مهندسی بافت می‌توان برای ایجاد پیوند پوست، دریچه‌های قلب و حتی رگ‌های خونی استفاده کرد.

میلیون‌ها بیمار با نوعی از وسایل مهندسی بافت درمان شده‌اند، اما این رشته در مراحل ابتدایی خود است و موفقیت‌های اولیه عمدتاً در بازسازی بافت نرم بوده‌اند.

دو- سلول درمانی: این رویکرد شامل تزریق سلول‌های سالم به بدن برای ترمیم یا جایگزینی سلول‌های آسیب‌دیده است. سلول درمانی برای درمان بیماری‌های گوناگونی ازجمله سرطان، بیماری قلبی و دیابت استفاده می‌شود.

میلیون‌ها سلول بنیادی بالغ در بدن هر انسان یافت می‌شود. بدن ما از سلول‌های بنیادی به عنوان یکی از راه‌های ترمیم خود استفاده می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که اگر سلول‌های بنیادی بالغ برداشته‌شده و سپس در محل بافت بیمار یا آسیب‌دیده تزریق شوند، در شرایط مناسب بازسازی بافت امکان‌پذیر است.

این سلول‌ها را می‌توان از خون، چربی، مغز استخوان، پالپ دندان، ماهیچه‌های اسکلتی و سایر منابع جمع‌آوری کرد.

خون بند ناف منبع دیگری از سلول‌های بنیادی بالغ را فراهم می‌کند.

سه- ژن‌درمانی: این رویکرد شامل وارد کردن ژن به سلول‌ها برای درمان بیماری است. ژن‌درمانی هنوز در مراحل اولیه توسعه است، اما بالقوه می‌توان برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها ازجمله اختلالات ژنتیکی و سرطان به کار برده شود.

چهار- دستگاه‌های پزشکی و اندام‌های مصنوعی: اگر اندام شما خیلی ازکارافتاده است و نیاز به تعویض دارد، پزشکان معمولاً پیوند عضو را توصیه می‌کنند. اما یافتن اهداکنندگان عضوی که مناسب هستند دشوار باشد و اغلب زمان زیادی می‌برد. در حالی که ممکن است زمان زیادی در اختیار بیمار نباشد.

در این موارد، پزشکی ترمیمی از مهندسی و رباتیک برای ارائه فناوری‌ها و ماشین‌هایی برای حمایت از اندام‌های ازکارافتاده استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال، پزشک شما می‌تواند یک دستگاه کمک بطنی (VAD) (پمپ قلب) را در بدن قرار دهد.

تاثیرات پزشکی ترمیمی بر درمان‌های آینده

پزشکی ترمیمی با استفاده از این راهبردها می‌تواند در آینده این تأثیرات را در درمان‌ها ایجاد کند:

بازسازی بافت‌ها و اندام‌ها: یکی از امیدوارکننده‌ترین کاربردهای پزشکی ترمیمی توانایی بازسازی یا مهندسی بافت‌ها و اندام‌ها برای پیوند است. این به طور بالقوه می‌تواند کمبود اندام‌های اهداکننده را برطرف کند و نیاز به داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی پس از پیوند را کاهش دهد، زیرا اندام‌های بازسازی‌شده از سلول‌های خود بیمار به دست می‌آیند

سلول درمانی: پزشکی ترمیمی از سلول‌های بنیادی و سایر سلول‌های تخصصی برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌های گوناگون استفاده می‌کند. به عنوان مثال، از سلول‌های بنیادی می‌توان برای بازسازی ماهیچه‌های آسیب‌دیده قلب پس از حمله قلبی، ترمیم آسیب‌های نخاعی یا درمان بیماری‌های خودایمنی مانند ام‌اس و دیابت نوع 1 استفاده کرد.

ژن‌درمانی: پزشکی ترمیمی همچنین می‌تواند از استفاده از شیوه‌های ژن‌درمانی برای اصلاح یا ترمیم ژن‌های معیوب مسئول اختلالات ژنتیکی استفاده کند و به‌این‌ترتیب منجر به ایجاد درمان‌های جدیدی برای بیماری‌هایی مانند فیبروز کیستیک، هموفیلی و برخی سرطان‌های ارثی شود.

پزشکی شخصی‌ شده: رویکردهای پزشکی ترمیمی را می‌توان برای بیماران منفرد طراحی کرد و از سلول‌ها و اطلاعات ژنتیکی خود آنها استفاده کرد. این کار می‌تواند منجر به ایجاد درمان‌های شخصی‌تر و مؤثرتر با عوارض جانبی کمتر شود.

بهبود زخم و ترمیم بافت: روش‌های پزشکی ترمیمی می‌توانند روند بهبود زخم و ترمیم بافت را تسریع کنند. به عنوان مثال، درمان با سلول‌های بنیادی یا داربست‌های بیومتریال (مواد زیستی) می‌تواند برای تقویت بازسازی پوست، استخوان یا غضروف پس از جراحات یا سوختگی استفاده شود.

مدل‌سازی بیماری و ساخت دارو: سلول‌های بنیادی و سایر شیوه‌های پزشکی ترمیمی را می‌توان برای ایجاد مدل‌های بافت انسانی برای مطالعه فرآیندهای بیماری و آزمایش داروهای جدید مورد استفاده قرار داد. این کار به طور بالقوه ساخت داروهای جدید را تسریع می‌کند و نیاز به آزمایش حیوانی را کاهش می‌دهد.

کد خبر 849840 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی / طبع زیتون گرم است یا سرد ؟
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص درمانی آب سیب زمینی